lenkkareiden pesu

By | 6 lokakuun, 2023

Lenkkareiden pesu – helppo tapa pitää kengät raikkaina ja puhtaina

Lenkkarit ovat monen suosikkikenkävalinta urheilun, ulkoilun ja arjen aktiiviseen käyttöön. Ne tarjoavat mukavuutta ja tukea jalalle, ja niiden avulla voi toteuttaa erilaisia liikuntaharrastuksia. Kuitenkin lenkkareiden säännöllinen pesu on tärkeää, jotta kengät pysyvät hyvässä kunnossa ja säilyvät raikkaina ja puhtaina pidempään. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit pestä lenkkarisi helposti kotona.

Ennen pesua on hyvä tarkistaa lenkkareiden materiaali. Useimmat modernit lenkkarit kestävät pesua pesukoneessa, kun taas joidenkin kenkien valmistajat suosittelevat käsinpesua. Tarkista siis aina pesuohjeet kengänpohjassa tai mukana tulleessa ohjeessa.

Jos kenkien pesu pesukoneessa on sallittua, aloita poistamalla kengistä irtoliat esimerkiksi harjaamalla tai puhaltaen kevyesti. Irrota myös kengännauhat ja irrotettavat pohjalliset tarvittaessa.

Täytä pesukoneen pesupussi esimerkiksi vanhalla tyynyliinalla tai erityisellä kenkien pesupussilla. Tämä estää kenkiä kolhiintumasta ja vahingoittumasta pesukoneen rummun liikkeen aikana. Rumpuun kannattaa laittaa myös pari pyyhettä, jotta kenkien tasapaino säilyy pesun aikana ja rummun ääni vaimenee.

Lisää pesupussiin pesuaine. Valitse esimerkiksi nestemäinen pyykinpesuaine, joka on sopiva eri materiaalien pesuun. Älä käytä hankaavia aineita, koska ne voivat vahingoittaa kenkämateriaalia.

Laita pesupussi ja pyyhkeet pesukoneeseen ja valitse sopiva pesuohjelma. Käytä matalaa lämpötilaa ja hienopesuohjelmaa, jotta kenkien materiaali säilyy parhaiten. Tarvittaessa voit laittaa muutaman pyykkikoneen mukana tulevan pyykkietikan tipan pesutulokseen raikastamaan ja neutraloimaan hajuja.

Kun pesuohjelma on valmis, anna kenkien kuivua ilmavalla paikalla. Älä laita niitä suoraan kuivausrumpuun tai lähelle lämpöpatteria, koska tämä voi vaurioittaa materiaalia. Täyttämällä kengät vanhoilla sanomalehdillä, saa niiden muodon säilymään ja ne kuivuvat nopeammin.

Jos kenkiä ei saa pestä pesukoneessa, puhdista ne käsin. Voit käyttää mietoa saippuaa, lämmintä vettä ja pehmeää harjaa tai sienellä. Pese kengät huolellisesti ja huuhtele ne lopuksi puhtaalla vedellä. Muista myös kuivattaa ne kunnolla ilmavalla paikalla.

Näiden vinkkien avulla pidät lenkkarisi puhtaina ja raikkaina. Säännöllinen pesu pitää kengät hyvässä kunnossa, estää hajujen muodostumista ja antaa niille pidemmän käyttöiän. Muista kuitenkin aina tarkistaa kenkien pesuohjeet ennen pesua ja käyttää sopivia pesuaineita ja -ohjelmia. Näin voit nauttia puhtaista, raikkaimmista lenkkareista pitkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *