70-luvun naisten saapas muoti

By | 15 marraskuun, 2023

1970-luvun naisten saapas muoti oli monipuolinen ja värikäs osa aikakauden muotia. Saappaat olivat suosittuja niin arki- kuin juhlakäytössä, ja ne olivat keskeinen osa monien naisten tyyliä.

Yksi suosituimmista saapas malleista 70-luvulla oli niin sanottu ”korkosaapas”, joka saavutti suuren suosion. Nämä saappaat olivat yleensä korkeakorkoisia ja korkeavartisia, ja ne olivat usein valmistettu nahasta tai keinomateriaalista. Korkosaappaat olivat suosittuja niin farkkujen kuin mekkojenkin kanssa, ja ne olivat olennainen osa monien naisten päivittäistä pukeutumista.

Toinen suosittu saapas tyyli oli niin kutsuttu ”piristysruiskesaapas” eli kumisaapas. Nämä värikkäät ja kuvioidut kumisaappaat olivat suosittuja etenkin nuorten naisten keskuudessa, ja ne toivat piristystä harmaaseen ja sateiseen arkeen. Kumisaappaat olivat usein korkeavartisia ja ne olivat saatavilla monissa eri väreissä ja kuoseissa.

Lisäksi 70-luvulla olivat suosittuja myös matalakorkoiset ja matalavartiset saappaat, jotka olivat rennompi vaihtoehto korkosaapaille. Nämä saappaat olivat yleensä valmistettu mokkanahasta ja ne sopivat hyvin esimerkiksi farkkujen kanssa.

Värimaailmaltaan 70-luvun naisten saappaat olivat hyvin monipuolisia. Suosituimpia värejä olivat ruskea, musta, punainen ja sininen, mutta myös kirkkaat ja rohkeat värit olivat suosittuja. Saappaiden kanssa käytettiin usein myös erilaisia koristeita, kuten solkia, nauhoja ja frangeja.

1970-luvun naisten saappaat olivat osa aikakauden muodin monimuotoisuutta ja ne olivat keskeinen osa naisten pukeutumista. Saappaiden suosio säilyi vahvana koko vuosikymmenen ajan ja ne olivat olennainen osa monien naisten tyyliä. Vaikka 70-luvun saappaat eivät ehkä ole enää tämän päivän muotia, niiden vaikutus ja inspiraatio näkyy silti nykypäivän muodissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *